Elektronische inbraakbeveiliging / Brandmeldsystemen

Een elegante hightech inbraakcentrale die ook makkelijk in bestaande woningen is te installeren.

  1. De Centrale geeft duidelijk gesproken instructies in uw eigen taal.

  2. Bediening doormiddel van afstandbesturing (handzender), chip of in te toetsen code.

  3. Systeem kan gefaseerd worden uitgebreid waardoor u de aanschafkosten kunt spreiden.

  4. Uit te breiden met rook- en brandmelders.

  5. Melding uitsturen d.m.v. SMS naar uw mobiel en/of die van een tweede partij (bijv. buren de tijdens uw vakantie.

  6. Systeem kan bedraad of draadloos. Grote voordeel van draadloos is natuurlijk dat er geen hak- en breekwerk noodzakelijk is.

TOP

Datum: 22 januari 2008
Bron: Nieuwsbrief Veilig Wonen
Auteur: CCV

Woninginbraak vooral dankzij preventie omlaag

De kans op diefstal uit woningen is sterk afgenomen door verbeterde beveiliging. "Niet de overheid heeft de criminaliteit omlaag gebracht, maar de mensen zelf hebben hun maatregelen genomen", stelt de Tilburgse hoogleraar criminologie Jan van Dijk in NRC Handelsblad (05-01-08).

Van Dijk baseert zich op nieuw internationaal onderzoek naar criminaliteit. Volgens de hoogleraar is er maar n verklaring voor de daling: preventie. "Mensen zijn hun huis gaan beveiligen tegen inbraak. Extra hang- en sluitwerk, buitenlampen, inbraakalarmen, het is allemaal gewoon geworden."

In 1995 zei 3,5 procent van de mensen slachtoffer te zijn geweest van woninginbraak. Afgelopen jaar was dat 1,3 procent. De kans op een geslaagde inbraak daalt drastisch als een woning eenmaal goed beveiligd is volgens volgens het PKVW. John van der Zalm, preventieadviseur bij politiekorps Haaglanden geeft aan dat steeds meer woningen drie minuten inbraakwerend zijn. "Dat lijkt weinig, maar het is een gigantische winst. Vroeger was het secondewerk met een schroevendraaier."


TOPBedieningspaneelBewegingsmelder - afmeting (bxhxd) 76 x 125 x 45 mmContactmelder - afmeting (bxhxd) 63 x 110 x 25 mmRookmelder - afmeting (diam. x l)  100 x 50 mm
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.