Huisautomatiseringen

Huisautomatisering staat voor techniek die in en om de woning wordt toe gepast door elektrische apparaten met elkaar te koppelen om functies (op afstand ) te besturen, dit alles om het comfort en veiligheid te verhogen.

 1. Huisautomatisering biedt onbegrensde mogelijkheden, niets moet, vrijwel alles kan.

 2. Bij het verlaten van het huis met één druk op de knop verlichting, de kookplaat, televisie uitzetten, alarmsysteem activeren, verwarming een paar graden lager en bij binnenkomst alles automatisch of met één druk op de knop weer aanzetten.

 3. Betaalbare systemen. U kunt eventueel klein beginnen in de woonkamer en later verder uitbreiden.

 4. Te bedienen met afstandsbediening, touchscreen, mobiele telefoon, PC of m.b.v. wandschakelaars.

 5. Het systeem word aangestuurd door zenders en ontvangers achter schakelaars/stopcontacten.

 6. Ook prima geschikt voor gebruik in huurwoning, omdat u bij verhuizing het volledige systeem eenvoudig kunt demonteren en meenemen.

GEEN hak- en breekwerk noodzakelijk.

Belangrijk

Deze huisinstallaties mogen alleen geleverd worden via de vakhandel en geplaatst worden door fabrieksopgeleide- en erkende installateurs. Het moge duidelijk zijn dat de technische installateurs van 'SMIT Technische Installatie' beschikken over de noodzakelijke kennis en training om deze werkzaamheden te mogen uitvoeren.


TOP

Toepassingen

Het kunnen relatief eenvoudige opstellingen zijn, zoals de winkeldeur die automatisch opent en sluit als men ze nadert, of de verlichting van de hal die automatisch aanflitst als er aangebeld wordt.

De meeste toepassingen vindt men in de keuken en de badkamer evenals voor comfort, veiligheid en efficiënt energiegebruik.

Typische toepassingen zijn :

 • verwarming
 • airconditioning (HVAC)
 • verlichting
TOP

Keuken

 • Aanvullen van uw keukenvoorraad en plaatsen van een bestelling via internet bij de supermarkt

 • Voorprogrammeren van uw oven
 • Voorprogrammeren van de koffiezet
TOP

Badkamer

Thermostatische mengkraan voor bad of douche, die dus water van instelbare vaste temperatuur afgeeft. Sauna die op temperatuur staat wanneer men thuiskomt na een vermoeiende werkdag.

TOP

Comfort

Temperatuursensors bedienen de verwarming / airconditioning per plaats al naargelang het uur van de dag en de aanwezigheid van personen.

 • De verwarming in het buitenverblijf aanschakelen via GSM
 • Als u het huis verlaat gaat de verwarming op nachtstand
 • Instellen van een bepaalde sfeer.
 • De ramen automatisch te laten sluiten (na ingestelde tijd, afstandbediening, CO2 melder etc.).

TOP

Veiligheid

 • Parlofonie met camera en beeldscherm welke doorschakelt naar uw GSM.
 • Inbraakalarm per telefoon of SMS naar bewakingscentrale of politie.
 • Brand of rookalarm naar bewakingscentrale
 • Bewakingscamera’s voor particulier gebruik

TOP

Efficiënt energiegebruik

Tijdsinstelling doet wasmachine, vaatwasmachine en koffiezet op het juiste moment opstarten. Door stroomvreters zoals de vaatwasmachine en wasmachine alleen in de daluren tegen een voordelig tarief te laten draaien. Door bepaalde stopcontacten te deactiveren als u de woning verlaat.

TOP

Klimaatregeling (verwarming en airconditioning)

Temperatuursensors bedienen de verwarming / airconditioning per plaats al naargelang het uur van de dag en al naargelang de aanwezigheid van personen eventueel gedetecteerd door naderingsschakelaars. Dezelfde temperatuursensors kunnen ook instaan voor neerlaten en optrekken van zonneschermen en rolluiken al naargelang het uur, de aanwezigheid of afwezigheid van personen en de inval van licht. Ramen laten zich individueel, in een klein of groter netwerk bedienen en automatisch openen en sluiten (TipTronic), bediend door een tijdslimiet, CO2-melder, afstandbediening, temperatuur etc. De verwarming in het buitenverblijf aanschakelen via GSM

TOP

Verlichting

 • Sensoren ontsteken de verlichting als een persoon in de buurt komt en doven ze als er niemand meer is.
 • Elektronische dimmers om de sterkte van de verlichting aan te passen aan de behoefte
 • Als u het huis verlaat gaan alle lichten uit en de verwarming op nachtstand. Als u gaat slapen : met één schakelaar gaan alle lichten uit.
 • Instellen van een bepaalde sfeer. Vb
  - romantische sfeer (weinig licht en romantische muziek)
  - werk sfeer (veel licht en geen muziek)
  - leessfeer (veel licht op een bepaalde plaats en rustige muziek)

TOP

Efficiënt energieverbruik

Tijdsinstelling doet bepaalde apparaten (wasautomaat, koffiezet,sauna...) op de juiste moment opstarten. Door stroomvreters zoals de vaatwasmachine en wasmachine alleen in de daluren tegen een voordelig tarief te laten draaien. Door bepaalde stopcontacten te deactiveren als u de woning verlaat. Zwembadstofzuiger treedt in werking als er een bepaalde graad van vervuiling is bereikt en/of start minstens eenmaal per week.

TOP

Beveiliging

Zie hoofdstuk Elektronische inbraakbeveiliging voor details.

TOP
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.